Bertil Höckerdahl

Strategisk rådgivare

Bertil är tidigare officer i Försvarsmakten och arbetar nu som strategisk rådgivare med inriktning på utveckling och utbildning inom terrorism, underrättelse-och säkerhetstjänst samt totalförsvar. Han har utvecklat, planerat, genomfört och följt upp utbildningar inom hot och riskhantering samt totalförsvar.

Bertil har en lång och bred erfarenhet inom svensk underrättelse- och säkerhetstjänst. Han var den första chefen för NCT, Nationellt Centrum för Terrorhotbedömning. Bertil utvecklade och etablerade NCT som är ett samarbete mellan Säkerhetspolisen, den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) samt Försvarets Radioanstalt (FRA).

Bertil har mångårig chefserfarenhet från Försvarsmakten, främst inom långsiktiga studier och utveckling, utbildning samt ledning och stabsarbete. Han har också erfarenhet inom projektledning och strategisk analys. Bertil har mångårig erfarenhet från att planera, genomföra och utvärdera övningar och spel inom området totalförsvar. Han är positiv, kreativ, initiativrik och flexibel föreläsare, seniorkonsult och rådgivare med mycket god samarbetsförmåga. Det du kanske inte visste är att Bertil är en passionerad naturmänniska och trädgårdsarbetare.

 • +46 (0)702 66 99 52
 • Underrättelse- och säkerhetstjänst
  100 100%
  Incidenter och allvarliga händelser
  90 90%
  Projekt och utbildning
  85 85%
  93%
  Kreativ och positiv
  95%
  Analytisk och strategisk
  100%
  Exekutiv och framåtanda
  Secured By miniOrange