Birgitta Darrell

Strategisk rådgivare

Birgitta har varit kommunikations- och avdelningsdirektör i Helsingborgs Stad och dessutom arbetat med mediers, offentliga sektors och företags beredskap inför krig och kriser. Hon har haft förtroendeskapande och kommunikativa uppdrag i alla förekommande kriser som drabbat Sverige fram till 2007, från Estonia till fågelinfluensan.

Birgitta har erfarenhet av att agera rådgivare, eller haft en ledande roll, vid flera tillfällen - Morden i Falun, Hallandsåstunneln, Göteborgsbranden, Göteborgskravallerna, Sveriges beredskap inför millenniumskiftet de politiska affärerna i Motala och Gävle, mordet på Anna Lindh samt i Arvika där ett ett barn mördades. Vid Rådet för stöd och samordning var hon ansvarig för alla relationer med anhöriga och överlevande samt kommunikationsansvarig. När fågelinfluensan påverkade Sverige blev Birgitta ombedd att ta fram en informationsberedskap för regeringskansliet.

Det du inte visste om Birgitta är att hon arbetat med analyser och informationsbearbetning om krigen i forna Jugoslavien och Irak. Hon bor i vackra Helsingborg, brinner för rollen som mormor och åker världen runt för att se opera.

 • +46 (0)732 31 17 78
 • Chef och ledare
  99 99%
  Psykologiskt försvar
  100 100%
  Strategi och ledning
  85 85%
  100%
  Kommunikativ och rak
  50%
  Strategisk och praktisk
  100%
  Snabb och effektiv
  Secured By miniOrange