Carol Paraniak

Strategisk rådgivare

Carol har arbetat i Försvarsmakten och regeringskansliet, Försvarsdepartementet. Han är överste i armén och har fortfarande uppgifter i Försvarsmaktens högkvarter som reservofficer från 1 januari 2018.

Carol har erfarenhet från arbete inom EU då har var operativ chef för EU:s största markinsats någonsin, operationen i Tchad och Centralafrikanska republiken. Han har även erfarenhet från NATO då han var rådgivare i det afghanska försvarsdepartementet samtidigt som han var talesman för hela operationen, Resolute Support Mission.

Carol har arbetat med många utmaningar inom organisations- och personalutveckling, bland annat som regementschef. Han har arbetat med frågor inom underrättelse- och säkerhetstjänst, jägartjänst i norra Sverige under drygt 10 år, och civil- militär samverkan. Han har vidare varit både arméns och Försvarsmaktens informationschef. Sammantaget har han erfarenhet från tjänstgöring i Försvarsmakten på central nivå i drygt 20 år. Han har även varit rustningskontrollchef i försvarsmakten.

Carols främsta fritidsintressen är friluftsliv i dess vidaste bemärkelse, inklusive orientering, terränglöpning och jakt.

 • +46 (0)70-955 50 48
 • Totalförsvar
  90%
  Organisation och styrning
  95%
  Strategi och ledning
  100%
  100%
  Strategisk
  85%
  Kreativ
  95%
  Lyhörd
  Secured By miniOrange