Vår historia

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]Straterno AB grundades i Stockholm 2014. Vi har vår bakgrund i offentlig verksamhet och det är också vår styrka. Tankarna om ett eget företag har funnit med oss länge. Vi brinner för att få dela med oss av vår erfarenhet och att hjälpa andra att nå framgång. Vi ska bli fler. Vi har massor av idéer, massor med energi och det finns ingen box som man behöver tänka utanför.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Allt har en början

I samband med millennieskiftet stod vårt samhälle inför nya och mer komplexa hotbilder menade Riksdagen. Då bildades en myndighet som skulle arbeta med beredskap inför kriser – Krisberedskapsmyndigheten. Lyckliga omständigheter gjorde att några personers vägar korsades vid en av myndighetens enheter.

Tycke uppstod egentligen inte där, utan snarare i baren på Riche när de tillsammans med flera andra bildade Dynamo KBM, ett hockeybandylag som sedan 2006 engagerat frisksportare från både det offentliga och det privata.

Det ena leder lätt till det andra och vid ett telefonsamtal på våren 2013 bestämdes att ett företag ska bildas. Någon är beredd att ta gift på att företagstankarna dök upp på Vasa Bar och Matsal, ett anrikt ställe vid Odenplan, mycket tidigare. Det är ibland en skumpig väg och man ska få tid till de viktiga detaljerna. Inte minst ett företagsnamn, en logga, en webbsida m.m. Vi kan bara konstatera att det finns ingen perfekt tajming. Det handlar bara om att starta.

Varför blev det namnet Straterno? Ja, det finns lite olika förklaringar till det. Som musiker gillar man att leka med ord, som också är rytm. Den närmaste förklaringen vi kan komma med är att det är en sammansättning av det som sammanfattar vår kompetens och vårt förhållningssätt som i mångt och mycket är strategiskt. Men det är klart, med vår musikaliska bakgrund så är ju även Stratocaster ett vackert instrument och Ernö Rubik skapade ju en genial kub. Vi hade en brainstorm via short messaging service. Straterno helt enkelt. Det pekar på vad vi gör.

Varför just den loggan? Här finns en mycket enkel förklaring. Ingredienserna innehåller ett stort möbelföretags katalog, pickuper och en kille som gillar färg och form. Varje företag av rang har en snygg logga som väcker intresse. Robban såg en gitarr av tyg i en IKEA-katalog. Gitarren liknade en Stratocaster. På en Stratocaster finns det tre fält med pickuper. Detta mönster gav vi till en formgivare. Han har gjort vår logga.

På den vägen är det och nu kör vi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Secured By miniOrange